Lloc privilegiat per descobrir l’Alt Empordà

a 5 km de Roses, a 15 km de Figures, a 15 km de Perelada, a 20 km de Cadaqués, a 50 km de Girona, a 150 de Barcelona i a 40km de França.   

“Gaudeix de tot a pocs kilòmetres”

En l’entorn mes proper a la casa, cal destacar l’especial vinculació a l’ermita de Sant Onofre, atès que el camí per accedir-hi neix al costat de la casa i que recomanem a tots aquells que els hi agrada el senderisme pujant a una cota de  xxm2.  Des de l’ermita s’accedeix a la carretera que va a Sant Pere de Roda i continua a la Vall de la Creu i a Port de la Selva.  També podem gaudir de l’aigua fresca de la Font de Dalt que està just al camí d’entrada de la finca i on existeix un antic safareig que guarda el record feines d’èpoques antigues.

Visita el nostre màgnific entorn

Pobles, cales, monestirs, museus, enoturisme

Pobles a visitar
Cadaqués
Roses
Peralada
Llançà
El Port de la Selva
Sant Pere Pescador

Llocs emblemàtics
Monestir de Sant Pere de Rodes
Castell de Requesens
Monestir de Sant Quirze de Colera
Sant Miquel de Fluvià
Ruïnes d’Empúries
Castell de Quermanço

Museus
Museu Dalí
Casa Dali-Gala Cadaqués
Museu del Joguet
Museu de l’Empordà
Museu de la Ciutadella de Roses

Cales
Cala Calitjàs
Cala Jóncols
Cala Montjoi
Cala Murtra
Cala Pelosa
Cala Rostella

Platjes
Platja de Canyelles Petites
Platja de Bonifaci
Platja de Salatar
Platja de Palangrers
Platja d’Almadraba
Santa Margarita

Parcs naturals i enoturisme
Parc natural de Cap de Creus
Aiguamolls de l’Empordà
Celler La Vinyeta
-Caves Peralada
-Celler Cooperatiu d’Espolla
Empordalia
Cooperativa Agrícola de Garriguella

Activitats a fer a prop de Mas Cusi

nautica, hipica, paracaigudisme, senderisme,..

Rutes Senderisme des de Palau-saverdera

DESCOBREIX L’ENCANT DEL PALAU DE MAS CUSI

Història”

La casa està catalogada com a patrimoni arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. En els seus orígens probablement estava vinculada al monestir de Sant Pere de Rodes. La part mes antiga de la casa es una estança amb parets i sostre de volta de pedra, vestigis arquitectònics del S XIII, constant una primera transmissió l’any 1622. La casa ha canviat al llarg del temps ampliant les estances, incorporant elements arquitectònics destacant dues façanes completament diferenciades. La de cara sud amb amplis finestrals per gaudir del sol i de les magnifiques vistes fins els mar i els aiguamolls. La façana nord, amb unes vistes privilegiades de l’ermita de Sant Onofre i en Castell de Sant Salvador, així com un entorns natural sense edificacions que s’ha preservat fins a l’actualitat.

La finca te com a trets especials i diferenciats, dues torres de vigilància. La primera, al costat del camí i de la porta d’entrada dels lleons, que fou construïda amb finalitats de vigilància segurament en temps de bandolers. La segona torre de pedra, amb dos frisos decoratius i finestres reminiscències gòtiques que li dona prestància i realça el conjunt. Total la finca està envoltada de murs que delimiten els jardins de la finca.

CONTACTA'NS